INSTITUT ZA TRANSFUZIJU KRVI SRBIJE

03-10-2022 14:07

Misija Instituta za transfuziju krvi Srbije je da realizuje aktivnosti na omasovljenju davalaštva krvi; promoviše dobrovoljno, anonimno i nenagrađeno davalaštvo krvi; obezbeđuje dovoljne količine sigurne krvi i produkata od krvi za potrebe lečenja građana, pruža laboratorijske i terapijske zdravstvene usluge usaglašene sa zahtevima, potrebama i očekivanjima korisnika, edukuje transfuziologe i transfuziste za potrebe cele naše zemlje.

Vizija Instituta za transfuziju krvi Srbije je da bude vodeća, visokospecijalizovana, naučno-istraživačka i nastavna zdravstvena ustanova, referalna za oblast transfuziologije u Srbiji, u kojoj se delatnosti odvijaju u okviru integrisanog sistema menadžmenta.


Osnovan je 24. oktobra 1944. godine pod nazivom Zavod za transfuziju krvi Srbije, sa zadatkom da prikuplja krv dobrovoljnih davalaca na području tadašnje savezne države.

Share this article to:
Organizator
Medijski partneri
Hotel partneri
Zemlje
  • Srbija 47
  • Hrvatska 3
  • Bugarska 2
Ukupan broj učesnika: 64

Cenimo Vašu privatnost

Mi i naši partneri skladištimo ili pristupamo informacijama na uređajima, kao što su kolačići i obrađujemo lične podatke, poput jedinstvenih identifikatora i standardnih informacija koje uređaj šalje u dole navedene svrhe. U takve svrhe možete kliknuti na saglasnost za obradu našeg i naših partnera. Ili možete da kliknete da odbijete pristanak ili pristupite detaljnijim informacijama i promenite svoje želje pre nego što pristanete. Vaše postavke će se odnositi samo na ovu veb lokaciju. imajte na umu da za obradu vaših ličnih podataka možda neće biti potreban vaš pristanak, ali imate pravo da prigovorite takvoj obradi. U bilo kom trenutku možete promeniti svoje postavke vraćanjem na ovu veb stranicu ili posetite našu politiku privatnosti.