Medident: Stomatolozi i medicinari od 24. do 26. oktobra

17-10-2024 21:18

47. Medident, međunarodni sajam medicine i stomatologije, najrespektabilnija regionalna medicinska poslovno-komercijalna i edukativna sajamska manifestacija, biće održan od 24. do 26. oktobra 2024. godine. U Hali 3 Beogradskog sajma okupiće se preko 50 domaćih i regionalnih izlagača i predstavnika inostranih kompanija.

Radi se o ključnom događaju u kalendaru zdravstvenih radnika, pre svega iz oblasti stomatologije ali i više medicinskih oblasti. Ova manifestacija igra izuzetnu ulogu u povezivanju profesionalaca, proizvođača, distributera i javnosti u cilju razmene najnovijih dostignuća, tehnologija i trendova u stomatološkoj industriji. Jedan od osnovnih ciljeva sajma stomatologije je predstavljanje najnovije ponajviše dentalne opreme, instrumenata i uređaja ali i ostale medicinske i laboratorijske opreme i sredstava, farmaceutskih i drugih proizvoda i usluga, kako stručnjacima, tako i široj javnosti. Pod sloganom „Zajedno do zdravlja“, ovakva reprezentativna ponuda sajmu obezbeđuje status oslonca celokupne struke i pratećih i srodnih industrija.

Za stomatologe, ortodonte, dentalne tehničare i druge stručnjake u ovoj oblasti, Medident predstavlja priliku da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama i metodama, što im omogućava da unaprede svoje veštine i kvalitet usluga koje pružaju pacijentima. Pored toga, Medident omogućava učesnicima da na licu mesta isprobaju nove proizvode, prisustvuju demonstracijama i predavanjima, i na taj način donesu kvalifikovane odluke o nabavci opreme i materijala. Glavni cilj je da se upoznaju sa tehnološkim inovacijama koje mogu značajno unaprediti kvalitet i efikasnost njihove prakse. Stomatolozi imaju priliku da se direktno upoznaju sa funkcionalnostima novih uređaja, testiraju ih i diskutuju o njihovim prednostima sa predstavnicima proizvođača. Ovaj proces omogućava profesionalcima iz branše da identifikuju najbolje proizvode za svoje ordinacije, što direktno utiče na poboljšanje usluga koje pružaju pacijentima.

Korist od ovog sajma za proizvođače i distributere stomatološke opreme je u tome što kompanije mogu da prikažu svoje najnovije proizvode širokom auditorijumu, sklope nove poslovne ugovore i prošire svoju mrežu kupaca i partnera, što za cilj ima lansiranje novih proizvoda i promociju brenda na konkurentnom tržištu stomatološke industrije. Predstavljanje opreme i instrumenata poslovnim ljudima, kao što su menadžeri i vlasnici stomatoloških klinika, omogućuje im donošenje relevantnih odluka o investicijama u novu tehnologiju. Ovi događaji pružaju mogućnost pregovora, sklapanja ugovora i sticanja ekskluzivnih distribucijskih prava. Takođe, poslovni ljudi na sajmu mogu da procene tržišne trendove, identifikuju nove prilike za proširenje poslovanja i uspostave strateške partnerstva sa proizvođačima i dobavljačima.

I šira javnost i običan građanin na jednom mestu mogu da se informišu o najnovijim stomatološkim uslugama i tehnologijama, kao i da dobiju savete o oralnoj higijeni i preventivnoj nezi. Predstavljanja stomatološke opreme na sajmu uključuju edukaciju i podizanje svesti o napretku u stomatološkoj industriji. Građani imaju priliku da iz prve ruke vide inovacije koje poboljšavaju kvalitet stomatološke nege, što može podstaći veći interes za redovne stomatološke preglede i tretmane. Takođe, kroz interaktivne prezentacije i konsultacije sa stručnjacima, posetioci mogu dobiti vredne informacije o preventivnim merama i novim opcijama lečenja.

Medident nudi bogatu paletu standardne stomatološke opreme koja obuhvata širok spektar uređaja i instrumenata potrebnih za svakodnevni rad stomatologa. Ova oprema najčešće uključuje: stomatološke stolice (moderni modeli stomatoloških stolica sa naprednim funkcijama kao što su memorija položaja, integrisani sistemi za dezinfekciju, i ergonomski dizajn koji povećava udobnost kako za pacijente, tako i za stomatologe); turbinske bušilice i mikromotore (napredni alati koji omogućavaju precizan i efikasan rad u različitim vrstama stomatoloških zahvata. Ove bušilice često imaju opcije za regulaciju brzine, osvetljenje radnog polja, i smanjenje buke); sisteme za digitalnu radiografiju (digitalni rendgen aparati koji omogućavaju brzo i precizno snimanje zuba sa minimalnom izloženošću pacijenata zračenju. Ovi sistemi često dolaze sa softverima za analizu i čuvanje podataka, što značajno olakšava dijagnostiku); intraoralne kamere (koje omogućavaju stomatolozima da prikažu pacijentima stanje njihovih zuba u realnom vremenu, što pomaže u boljoj komunikaciji i obrazovanju pacijenata o potrebnim zahvatima); sisteme za CAD/CAM tehnologije (omogućavaju dizajn i izradu protetskih nadoknada direktno u ordinaciji, čime se smanjuje vreme izrade i poboljšava preciznost protetskih radova); lasere za meko i tvrdo tkivo (ova tehnologija se koristi za različite intervencije u stomatologiji, od sečenja desni do tretmana karijesa, pružajući minimalno invazivne i brze zahvate); sterilizatore i autoklave (napredna oprema za sterilizaciju koja obezbeđuje visok nivo sigurnosti u stomatološkoj praksi, ključna za održavanje higijenskih standarda) itd.

Pored ovih osnovnih uređaja, na sajmu se uobičajeno predstavljaju i različiti dodaci, kao što su sistemi za anesteziju, optički uređaji za povećanje vidljivosti, materijali za ispune, te različite vrste ortodontskih aparata i implantata.

Medident sistematski motiviše izlagače i sve druge učesnike da predstave i najnovije svetske trendove i inovacije u stomatološkoj industriji, koje poboljšavaju kvalitet nege, smanjuju invazivnost zahvata i povećavaju efikasnost rada stomatologa. To se pre svega odnosi na uvođenje digitalnih tehnologija kao što su 3D skeneri, CAD/CAM sistemi i digitalna radiografija, koji postaju standard u savremenoj stomatologiji; fokus na smanjenje bola i nelagodnosti za pacijente doveo je do razvoja tehnika koje minimizuju oštećenja zdravog tkiva (laserska stomatologija, ozonska terapija i biokompatibilni materijali su primeri ove tendencije); upotreba genetskih testova i digitalnih modela omogućava prilagođavanje stomatoloških tretmana specifičnim potrebama svakog pacijenta. Ova personalizacija povećava uspešnost lečenja i zadovoljava specifične estetske zahteve pacijenata; intraoralne kamere, aplikacije za mobilne telefone i drugi digitalni alati omogućavaju stomatolozima da na vizuelno atraktivan način prikažu pacijentima stanje njihove oralne higijene i objasne neophodne tretmane, čime se povećava njihovo angažovanje i posvećenost lečenju; sa sve većim fokusom na održivost, mnoge stomatološke prakse prelaze na ekološki prihvatljive materijale i procese. Ovo uključuje upotrebu biokompatibilnih materijala, smanjenje otpada i energetski efikasne uređaje; razvoj telemedicinskih usluga omogućava stomatolozima da pružaju konsultacije na daljinu, što je posebno značajno u udaljenim ili slabo pokrivenim područjima…

Share this article to:

Ne propustite događaj

Registracija je otvorena do 22.10.2024.
Organizator
Medijski partneri
Hotel partneri
Zemlje
  • Srbija 33
  • Hrvatska 3
  • Crna Gora 3
Ukupan broj učesnika: 46

Cenimo Vašu privatnost

Mi i naši partneri skladištimo ili pristupamo informacijama na uređajima, kao što su kolačići i obrađujemo lične podatke, poput jedinstvenih identifikatora i standardnih informacija koje uređaj šalje u dole navedene svrhe. U takve svrhe možete kliknuti na saglasnost za obradu našeg i naših partnera. Ili možete da kliknete da odbijete pristanak ili pristupite detaljnijim informacijama i promenite svoje želje pre nego što pristanete. Vaše postavke će se odnositi samo na ovu veb lokaciju. imajte na umu da za obradu vaših ličnih podataka možda neće biti potreban vaš pristanak, ali imate pravo da prigovorite takvoj obradi. U bilo kom trenutku možete promeniti svoje postavke vraćanjem na ovu veb stranicu ili posetite našu politiku privatnosti.