Otvoren Medident 2022.

06-10-2022 14:29

Međunarodni sajam medicine i stomatologije MEDIDENT počeo je s radom u Hali 3 Beogradskog sajma. Trajaće od četvrtka 6. oktobra do subote 8. oktobra 2022.

Početak rada Medidenta simbolično je označio g. Branko Srećkov, vlasnik firme Neodent, višedecenijski, najstariji izlagač, koji ove godine po 30. put izlaže na Beogradskom sajmu. Osim kao zapaženi izlagač u komercijalnom delu Medidenta, on je, zajedno sa svojom firmom, dugi niz godina organizovao i stručni i prateći program, posebno cenjen od strane struke.

Srećkov je izrazio zadovoljstvo što u "samoupravnom maniru" sami izlagači otvaraju jednu ovakvu manifestaciju, priželjkujući i u budućnosti njihov još veći uticaj na stručno dizajniranje Medidenta. Rekao je da kao dugogodišnji učesnik u radu ove manifestacije i sam svedoči o njenom razvoju, ali i da bi trebalo učiniti korak više kako bi u potpunosti prihvatila evropske standarde.

Povodom jubilarnog, 30. učešća na Medidentu, organizator je za g. Srećkova pripremio slatko iznenađenje - tortu, koju je slavljenik istog trenutka bio spreman da podeli sa svim drugim izlagačima.  

*

Na ovogodišnjem Medidentu učestvuje preko 70 izlagača, koji nude ponajviše dentalnu, ali i ostalu medicinsku i laboratorijsku opremu i sredstva, farmaceutske i druge proizvode.

Tokom tri sajamska dana predstaviće se veliki i mali izlagači iz ovih oblasti, ali i dve klinike iz Mađarske i Rumunije. Kroz prezentacije, seminare i pokazne vežbe, ponudiće aktuelna stručna medicinska znanja i praktičnu obuku i iskustva iz stomatološke prakse i drugih grana medicine.

Pored onog stručnog, Medident je spreman da pokaže svoj humani i humanitarni karakter dočekujući posetioce brojnim promocijama, prezentacijama i akcijama, besplatnim pregledima, masažnim tretmanima, raznovrsnim pokaznim vežbama, kratkim promotivno-edukativnim programima i drugim korisnim uslugama iz različitih medicinskih oblasti.

Таkо "Plavi krug" organizuje besplatno merenje šećera u krvi, krvnog pritiska i indeksa biomase, a oboleli od dijabetesa moći će da dobiju savete i edukaciju; "Žena plus" (Asocijacija za pomoć ženama ugroženim HIV-om) nude edukativne materijale za posetioce; Institut za transfuziju krvi Srbije organizovaće akciju dobrovoljnog davanja krvi; na štandu firme B.P. Eurogrupa posetioci mogu da dobiju besplatnu masažu; firma Profarm će na štandu Elmeda promoviše Gingiopro, gel sa prirodnim aktivnim sastojcima za negu i masažu desni.

Firma Four Dental na svom štandu, sva tri dana sajma, u terminu od 12h do 14h, ima radionice i konsultacije koje drži dr Atlagić, a na temu "Sterilizacija i dezinfekcija u stomatologiji".

Kompanija Neodent u okviru interaktivnih radionica na svom štandu, 7. oktobra organizuje prezentaciju ambulantnog izbeljivanja zuba na pacijentu, primenom White Smile Flaesh lampe, a biće prikazan i rad sa sredstvima i uređajima za higijenu i dezinfekciju na izloženom stomatološkom radnom mestu, da bi se efikasno sprečilo širenje bakterija.

Na štandu mađarske klinike Kreativ-Foglinika Kft iz Đera biće organizovane prezentacije o mađarskoj medicini i stomatološkoj klinici Kreativ (na ruskom i srpskom jeziku, na svaka dva sata). Na istom štandu biće moguće prijaviti se za konsultacije, preglede, operaciju i ugradnju zuba u klinici. A rumunska multidisciplinarna bolnica Elytis iz Jašija preporučuje se izuzetno obučenim medicinskim osobljem, modernom tehnologijom i najsavremenijom medicinskom opremom za snimanje. Pored ostalog, nudi radiološka i druga medicinska snimanja visokog učinka, sa specijalistima i savremenom opremom: ultrazvuk, CT skeniranje, MRI (magnetna rezonanca), X-zraci (rendgen), mamografija, skeniranje gustine kostiju (DEXA)...

Firma IPRO ING izlaže i demonstrira rad uređaja Genano 350, koji je izuzetno efikasan za dekontaminaciju vazduha u ordinacijama, laboratorijama, kancelarijama itd. Standardni uređaji za prečišćavanje koriste filtere koje je potrebno često menjati (velik trošak), a ovaj nema filtera i radi na principu električne plazme. A TIM CO premijerno predstavlja američki brend Sprint Ray, koji je proizvođač 3D printera za privremene i stalne protetske nadoknade.

Poslovnim ljudima i medicinskim stručnjacima, koji čine većinu posetilaca ove manifestacije, Medident takođe nuditi komercijalne, stručne i edukativne sadržaje i omogućuje im da na jednom mestu saznaju i razmene korisne informacije iz oblasti medicine i dentala.

Share this article to:
Organizator
Medijski partneri
Hotel partneri
Zemlje
  • Srbija 47
  • Hrvatska 3
  • Bugarska 2
Ukupan broj učesnika: 64

Cenimo Vašu privatnost

Mi i naši partneri skladištimo ili pristupamo informacijama na uređajima, kao što su kolačići i obrađujemo lične podatke, poput jedinstvenih identifikatora i standardnih informacija koje uređaj šalje u dole navedene svrhe. U takve svrhe možete kliknuti na saglasnost za obradu našeg i naših partnera. Ili možete da kliknete da odbijete pristanak ili pristupite detaljnijim informacijama i promenite svoje želje pre nego što pristanete. Vaše postavke će se odnositi samo na ovu veb lokaciju. imajte na umu da za obradu vaših ličnih podataka možda neće biti potreban vaš pristanak, ali imate pravo da prigovorite takvoj obradi. U bilo kom trenutku možete promeniti svoje postavke vraćanjem na ovu veb stranicu ili posetite našu politiku privatnosti.